Fans Yvonne Verbeeck woedend op Oscar Academy

Posted on 28 februari 2012 door

6


Dat er tijdens de afgelopen Oscaruitreiking met geen woord werd gerept over het overlijden van de Antwerpse actrice Yvonne Verbeeck zorgt voor heel wat ongenoegen bij de fans. ‘De Academy was nochtans op de hoogte’, klinkt het daar.

De Antwerpse zangeres en actrice Yvonne Verbeeck overleed zondag op 98-jarige leeftijd. Ze was bij het grote publiek vooral bekend om haar gastrollen in de sketches van ‘Gaston en Leo’ en haar optredens in soaps en films.

Omdat diezelfde zondagavond nog de Oscars plaatsvonden, stuurde de fanclub van Yvonne Verbeeck in allerijl een overlijdensbericht naar de Verenigde Staten. Om het bericht kracht bij te zetten nam cabaretier Luc Caals in hoogst eigen persoon telefonisch contact op met de Oscarsorganisatie.

Helaas zonder succes, want aan de andere kant van de lijn klonk steevast ‘We don’t understand Antwaarps’. Jacky Lafon kreeg bij een tweede poging zelfs niemand meer aan de lijn. ‘Ik vermoed dat ze al naar de show vertrokken waren’, zegt zij.

In de hoop dat het overlijdensbericht wel tijdig in de VS was geraakt, droogden de fans ondertussen hun tranen, en bliezen verzamelen in het clubhuis, waar de ruim drie uur durende ceremonie op groot scherm te zien was. ‘Maar we kregen helemaal niets te zien’, zegt Luc Caals. ‘Geen Lifetime Achievement Award, zelfs geen dankwoordje. Dat had toch wel gemogen.’