Weer twitterblunder van Yves Leterme

Posted on 21 februari 2012 door

1


Voormalig premier Yves Leterme (CD&V) heeft nog maar eens een vreemde tweet de wereld ingestuurd. ‘Ik ben klaar met kaka doen, kom je mijn poep afkuisen?’, was wellicht bedoeld als persoonlijk bericht, maar kwam terecht bij alle 40.000 volgers van de oud-premier. Uiteraard tot groot jolijt van de twittergemeenschap.

Leterme verwijderde de boodschap snel van zijn account, maar het onheil was uiteraard al geschied. De vraag die twitterend Vlaanderen bezighoudt is naar wie de tweet persoonlijk was bedoeld. Enkele mensen uit de intieme kring van de ex-premier bekenden aan onze redactie dat Yves onlangs een smartphone kocht voor zijn bejaarde moeder. Aangezien niemand anders dan je eigen moeder je poep mag afkuisen, vermoeden we dan ook dat de tweet voor haar was bedoeld.

Het is lang niet de eerste twitterblunder van Yves Leterme. Vorige week nog stuurde de Ieperling ‘Is Henry with you now?’ per ongeluk naar al zijn volgers. In 2010 schreef hij ‘Not at all. Want to learn to know you. You to (sic)?’. En in de zomer van 2011 kwam dit privébericht verkeerd terecht: ‘Missch klopt het niet. Maar dat vertel je me zondagav? Werkte je bij Adecco?/Als ik teveel vraag, zeg maar. Wil je nt stalken’.