Necrofiele dierenneuker slaat weer toe

Posted on 8 februari 2012 door

35


In Knokke-Heist is vanmorgen een gewonde potvis aangespoeld. Het dier van ongeveer dertien meter lang zou al verschillende keren verkracht zijn. De politie vermoedt een verband met de recente gebeurtenissen in dierenpark ‘ Het Persijntje’ in Beernem.

De potvis werd zwaar verminkt aangetroffen op het strand van Heist, dichtbij de havenmuur van Zeebrugge. Het immense zeezoogdier raakte gewond door de stranding en is reeds gestorven. De aangespoelde potvis zou vannacht meermaals verkracht zijn. ‘Een triestige lot van de meeste aangespoelde walvissen’, zegt bioloog Peter Van der Vloet.

De politie van Knokke-Heist bevestigt dat de necrofiele dierenneuker, die onlangs in de media kwam nadat hij een neushoornlijkje zou hebben misbruikt, ook voor dit feit hoofdverdachte is. ‘Laat dit duidelijk zijn, net als in het geval met het neushoorntje heeft Bellewaerde Park hier absoluut niets mee te maken’, zegt de hoofdcommissaris van Knokke. ‘We zouden niet willen dat die mensen er ongevraagd bij betrokken worden.’