Babyneushoorn in handen van necrofiele dierenneuker

Posted on 8 februari 2012 door

11


Opschudding in een dierenpark ‘Het Persijntje’ in Ieper. De babyneushoorn die gisteren overleed, is per ongeluk verkocht aan een necrofiele dierenneuker.

Het was de bedoeling om het babyneushoorntje te gebruiken voor wetenschappelijk onderzoek, maar bij de uitlevering van het lijkje liep het mis. Een man die zich voordeed als een Kortrijkse biologieprofessor slaagde er in de verzorgers van de babyneushoorn te misleiden, en het lijkje naar België mee te nemen .

De ‘lijkjesdief’ werd snel door de politie geïdentificeerd als Danny M., een 43-jarige leerkracht uit Kemmel. De man staat al langer bekend als necrofiel en zoöfiel. In het huis van Morelmans trof de politie het zwaar misbruikte neushoornlijkje aan. Het diertje is helaas zo zwaar beschadigd dat het niet meer in aanmerking komt voor wetenschappelijk onderzoek, en snel moet worden gecremeerd.

Of Danny M. strafbare feiten heeft gepleegd, is nog onzeker. In België geldt een verbod op seks met dieren, maar in de wet staat niets over soorten afkomstig uit Afrika.