Abramovich koopt Afrika voor 1 dollar

Posted on 6 februari 2012 door

4


Roman Abramovich, de eigenaar van onder andere voetbalclub Chelsea FC, is een continent rijker. De rijke Rus kocht Afrika voor één dollar. Voortaan slaat hij zijn golfballen van op de Kilimanjaro.

Tijdens een extra vergadering van de Verenigde Naties in New York, hebben de leden een nieuwe resolutie goedgekeurd.  De Russische miljardair Roman Abramovich is door deze beslissing officieel en soeverein eigenaar van Afrika en al zijn inwoners.

Wilde plannen

‘Waarom Afrika?’, is een veel gestelde vraag aan de Rus. ‘Het opkopen van Afrika is een opportuniteit die ik niet kon laten liggen. De hongersnood, het energievraagstuk, het gat in de ozonlaag en het HIV-probleem oplossen voor slechts één schamele dollar, het is echt mogelijk!’, verklaart Abramovich.

De filantroop, die zijn fortuin vergaarde in de oliesector, heeft zich laten omringen door wetenschappers met kennis van zaken. ‘Uit onderzoek (Mein Kampf, red.) is gebleken dat de zwarte medemens bij verhitting bijzonder veel energie vrijgeeft met een minimum aan koolstofdioxide-uitstoot. Door alle Afrikanen te verbranden wordt het HIV-probleem ook meteen serieus ingeperkt. Tot slot, minder zwartjes betekent minder mondjes te voeden, dus geen Darfur-taferelen meer in de toekomst’, besluit professor Aribert Heim Junior.

Golf

Abramovich heeft plannen om een gigantisch golfterrein te bouwen eens alle bewoners zijn verwijderd. ‘Afrika heeft alles wat een golfer wenst. De Sahara bijvoorbeeld is één grote bunker en de Kilimanjaro lijkt me de geknipte plaats voor een drivingrange.’

Afrikaanse leiders reageren geschokt

Uiteraard was er heel wat opschudding bij de Afrikaanse staatshoofden toen het nieuws bekend raakte, ze geloofden hun oren niet. Een ziedende Joseph Kabila sprak met duidelijke oorlogstaal: ‘Wat denkt die Rus wel? Golf is een sport voor homo’s! Is China niet te koop?’

Posted in: Olen nieuws