Exclusief: Tom Barman deed Heilig Vormsel

Posted on 4 februari 2012 door

3


Tom Barman, frontman van de Antwerpse rockband dEUS, heeft op 12-jarige leeftijd zijn Heilig Vormsel (ofwel: Plechtige Communie) ontvangen. Dat zou onder andere zijn gedrag ten opzichte van jonge meisjes verklaren.

 Tom Barman bevindt zich momenteel in het oog van een katholieke storm. In de nieuwste clip van dEUS (Ghost) zien we Jezus onder andere skateboarden en smossen met een donkerblonde dame. Tijd voor het gebed lijkt de Messias niet te hebben. Tegen het slot van de clip maakt Jezus zijn vrienden af.

Helemaal niet het bedeesde jongetje dat we kennen uit de Bijbel dus, en volgens enkele radicale katholieken dan ook een ‘ontheiligende’ videoclip. ‘Een staaltje pure christenhaat, en dat in een tijdperk waar Christenen wereldwijd gediscrimineerd en vervolgd worden’, aldus Eric Leys, woordvoerder van Pius X.

Mooie toekomst
Dat Tom Barman zich op het pad der goddelozen begeeft, doet in de katholieke wereld heel wat wenkbrauwen fronsen. Onze redactie vernam uit betrouwbare bron dat de frontman van dEUS op 12-jarige leeftijd zijn Heilig Vormsel heeft ontvangen. Tastbaar bewijs heeft onze informant niet, maar hij heeft naar eigen zeggen ook geen reden om te twijfelen. 

‘Iedere ingewijde in onze Kerk weet dat Tom ooit een veelbelovende toekomst voor zich had. Ik – en met mij zowat de hele katholieke wereld – heb zelfs lange tijd gedacht dat hij een zoon van God was, de nieuwe Messias. De manier waarop hij zijn Plechtige Communie heeft volbracht, dat was Goddelijk!’

Dat Tom Barman er in 1989 voor koos om zijn rockgroep ‘dEUS’ te noemen, zag de Kerk als een bewijs van de vermoedens. ‘We keken hoopvol uit naar hoe Tom het woord van God zou gaan verkondigen’, aldus onze informant. ‘Maar het liep uiteindelijk anders. Tom raakte bezeten door de Duivel, en liet zijn oude vrienden Gods in de steek.’

‘Het enige wat Tom vandaag nog overhoudt van zijn periode als junior-clericus is zijn liefde voor jonge mensen, de lammetjes in onze christelijke kudde. Maar ook op dat gebied wijkt Tom af van onze norm. Jonge jongetjes laat hij links liggen, en hij stort zich des te meer op jonge meisjes. Jammer, wat een verspild talent!’ 

Hopend op antwoorden, stuurde TV Olen een trio 16-jarige chiromeisjes naar het huis van Tom Barman. Die weigerde echter elke reactie op de beschuldigingen jegens de Kerk, en brabbelde de meisjes zelfs toe dat hij ‘zijn plechtige communie wel eens zou laten zien’ als ze met hem mee naar binnen zouden komen. Neen, dank u, Tom!