Vaticaan wil Hitler heilig verklaren

Posted on 31 januari 2012 door

59


Het Vaticaan denkt er aan om Adolf Hitler heilig te verklaren. Dat laat een vertegenwoordiger van de paus weten in een persbericht. Paus Benedictus XVI omschreef Hitler onlangs tijdens zijn homilie als ‘een verdediger van de christelijke normen en waarden’.

Volgende maand komt het college der kardinalen samen in Rome om de zaligverklaring (de eerste stap naar een heiligverklaring, red.) van tien ‘eerbiedwaardige dienaren Gods’ te bespreken. Daarbij ook Adolf Hitler. Volgens het college is de voormalige dictator het perfecte voorbeeld van een goed christen. ‘Eerst en vooral is hij er vrij behoorlijk in geslaagd om de joden uit te roeien, iets wat christenen al eeuwen hebben nagestreefd’, zegt woordvoerder van het Vaticaan Federico Lombardi. ‘Daarnaast trok hij ten strijde tegen de goddeloze Bolsjewieken in de Sovjet-Unie van Jozef Stalin. Die prestaties alleen al leveren voldoende credibiliteit voor een zaligverklaring’.

Het enige wat Hitler’s kansen nog ondermijnt is het feit dat de Fuhrer openlijk atheist, en dus allerminst een christen, was. Maar daarover wil Federico Lombardi het niet hebben. De woordvoerder kijkt zelfs vooruit, naar een heiligverklaring. ‘Daarvoor is een wonder nodig. Het is een kwestie van tijd vooraleer we dat kunnen vinden, en aan Hitler kunnen toeschrijven. Vergeet niet dat de Duitse leider op een – jawel – wonderbaarlijke manier is verdwenen.’

Als de kardinalen volgende maand hun toestemming geven, wordt Adolf Hitler de patroonheilige van de treinreizigers. De paus zal dan ook bekend maken wanneer de zaligverklaring precies wordt uitgesproken. Volgens ingewijden zal dat op 20 april zijn, de verjaardag van Adolf Hitler.

Posted in: Olen nieuws