Tien tips voor een geslaagde stakingsdag

Posted on 26 januari 2012 door

18


In een interne mededeling, die TV Olen exclusief kon inkijken, geven de drie grote vakbonden ABVV, ACV en ACLVB hun stakingsgezinde leden tien boeiende tips voor een geslaagde stakingsdag komende maandag.

  1. Zet de avond voor de staking je wekker alsof het de volgende dag een echte werkdag is. Wanneer de wekker dan afgaat, word je wakker, en klaag je over deze nieuwe werkdag. Vrij snel zal echter overvalt je dat heerlijke gevoel van een stakingsdag. Draai je vervolgens om, en blijf tot na de middag in bed liggen.
  2. Neem een uitgebreid ontbijt. De premie die u van de vakbond heeft ontvangen, volstaat voor een Bongo-bon ‘Ontbijt met bubbels’.
  3. Spreek met collega’s af om gezellig te gaan bowlen, of organiseer een barbecue. Voor de echte stakingsfans is er nog altijd de traiteur.
  4. Een leuke om op voorhand te doen: Maak uw collega’s wijs dat ze een dag verlof moeten nemen om te kunnen staken.
  5. Breng een aantal autobanden mee naar Brussel om er een gezellig kampvuurtje te maken. Ook gitaren zijn welkom.
  6. Bereken eens hoeveel de stakingsdag kost. U zult onder de indruk zijn van wat u heeft gepresteerd. Proficiat!
  7. Surf naar Twitter, en kijk wat minister Vincent Van Quickenborne over de staking te vertellen heeft. Wees verontwaardigd, ongeacht de inhoud van zijn laatste Tweet.
  8. Voor de eenzame staker: heel wat prostituees zijn niet bij een vakbond aangesloten en zullen maandag bijgevolg beschikbaar zijn. Wees wel op tijd of reserveer, want vermoedelijk zal het er druk zijn.
  9. Dames-stakers kunnen gezellig gaan shoppen met vriendinnen. In de meeste winkelstraten is er op een weekdag beduidend minder volk dan in het weekend. Let wel: op maandag zijn heel wat zelfstandige zaken gesloten.
  10. Zoek eens op waarover de staking eigenlijk gaat. Liefst op de website van de vakbond zelf, want die kranten zullen er weer een potje van maken.

Heb jij nog tips voor de stakers? Noteer die dan gerust hieronder. TV Olen bezorgt de leukste inzendingen maandag aan de vakbonden.

Posted in: Olen nieuws