School biedt opleiding zware criminaliteit

Posted on 23 januari 2012 door

1


Een school uit Zelzate biedt vanaf volgend schooljaar een opleiding tot zware crimineel aan. De school ziet in de opleiding een opportuniteit om het dalende leerlingenaantal op te krikken.

‘Laten we de leerlingen beter maken in wat ze al zijn’, zegt directeur Ronny Dewael van het koninklijk atheneum. ‘Een bank overvallen vergt heel wat organisatie. Tasjes pikken van oma’s, een bushokje vernielen of een “brilletje” zijn centjes aftroggelen zijn klein bier in vergelijking wat we onze leerlingen op school leren.’

‘We proberen de leerlingen te doen inzien dat een bank overvallen heel wat organisatie vergt en dat je niet zomaar een drugskartel kan opstarten. Je hebt wapens nodig, snelle wagens en een deftige zwarte boekhouding om aan het serieuzere werk te beginnen’, aldus de vakleerkrachten, die zelf een ook een mooi palmares bijeen gesprokkeld hebben.

Op de eerste inschrijvingsdag bleek de toestroom van de jonge, potentiële criminelen enorm. ‘We hebben een inschrijvingsstop moeten inlassen’, pronkt de directeur. Op de vraag of de school geen schrik heeft zelf het slachtoffer te worden van hun product, antwoordt het schoolhoofd kordaat: ‘Hij die blind en doof is en zich stilhoudt, zal honderd jaar in vrede leven.’

Op de eerste afgestudeerden is het nog even wachten, maar weldra zal het ‘huiswerk’ van de ingeschreven leerlingen, zichtbare sporen nalaten in het straatbeeld, verzekert de school.

Posted in: Olen nieuws