Crimineel gaat het nooit meer doen (en gaat vrijuit)

Posted on 19 januari 2012 door

8


De correctionele rechtbank van Brussel heeft de 40-jarige Ronny Oosterman, die gisteren terechtstond voor verschillende misdrijven, vrijgelaten nadat hij heeft beloofd dat ‘hij het nooit meer zal doen’.

De zware crimineel maakte tussen 2008 en 2010 de regio Mechelen onveilig met verschillende inbraken, een overval met geweld, twee moorden en zeven gewelddadige verkrachtingen. Sinds vorig jaar zit hij in de cel. Alles leek erop dat de rechter Ronny Oosterman een langdurige celstraf zou geven, maar nadat de beschuldigde bij aanvang van zijn proces begon te wenen en beloofde dat ‘hij het zeker nooit meer zou doen’, werd hij vrijgesproken.

Rechter Ingrid Meys verdedigde achteraf de keuze voor een vrijspraak: ‘Die arme jongen was er echt het hart van in, als hij zegt dat hij het zeker nooit meer zal doen, dan geloof ik hem’.

Toeval of niet. De nacht na de vrijspraak gebeurden er in de regio Mechelen verschillende inbraken en was er één melding van een verkrachting. Oosterman zelf verklaarde aan onze redactie dat hij niets met die zaken te maken heeft, en dat hij in de plaats naar enkele afleveringen van ‘De Kampioenen’ heeft gekeken die hij tijdens zijn voorhechtenis had gemist.

Posted in: Olen nieuws