Crazy Frog (27) overleden

Posted on 13 januari 2012 door

9


De knotsgekke kikker Crazy Frog is op 27-jarige leeftijd dood aangetroffen in zijn appartement op het feesteiland Ibiza. Volgens wetenschappers stierf de kikker ten gevolge van de klimaatopwarming.

In 2005 verscheen er een dancesingle met de Crazy Frog. Die bereikte een eerste plaats in de Engelse hitlijst, tot ongenoegen van Coldplay, dat haar eerste plaats moest afstaan. In Nederland bereikte het liedje de zevende plaats, in België de eerste plaats. Later coverde Crazy frog o.a. de liedjes Popcorn en We Are the Champions.

Maar Crazy Frog was vooral bekend vanwege zijn promotiecampagnes voor zwaar vervuilende motorfietsen en wagens. De kikker hield dat meerdere jaren vol, ondanks aanhoudende kritiek van soortgenoten.

En terecht, zo beweren wetenschappers. ‘De bijdrage van Crazy Frog aan de opwarming van het klimaat is niet te onderschatten. En net dat kost hem nu het leven. De Crazy Pond (de vijver van Crazy Frog) op Ibiza droogde de laatste jaren almaar meer uit. Zoals u weet kunnen kikkers niet zonder water. Crazy Frog stierf de uitdrogingsdood.’

Crazy Frog ging op 27-jarige leeftijd, en wordt daarmee lid van de Forever 27 Club, een populaire verzamelnaam voor bekende artiesten die op hun 27ste zijn gestorven, vaak onder verdachte omstandigheden. Onder andere Jimi Hendrix, Jim Morrison en Amy Winehouse zijn lid van de club.


Posted in: Olen nieuws