Windhoos geflitst op viaduct Gentbrugge

Posted on 5 januari 2012 door

6


Op het viaduct van Gentbrugge is gisteravond  een windhoos geflitst aan meer dan 160km/u. Nochtans is de snelheid er gelimiteerd tot 90km/u.

De Gentse politie registreerde de windhoos, maar kon de identiteit ervan helaas niet achterhalen. ‘Hoogstwaarschijnlijk gaat het om een windhoos uit Frankrijk, vermoedelijk van Noord-Afrikaanse origine’, verklaart politiechef Jean Put. 

De politieman is moedeloos, want het is niet de eerste keer dat een wind uit die richting te hard over het viaduct van Gentbrugge waait. ‘Het is altijd hetzelfde met die buitenlanders. Ze hebben totaal geen respect voor onze wegen of verkeersregels. Wij tillen zwaar aan de overtreding. Dergelijk asociaal gedrag is onaanvaardbaar voor een weerfenomeen.’

Getuig: ‘Totaal onverantwoord’
Ook een getuige reageert furieus. ‘Ik heb de windhoos inderdaad aan overdreven snelheid voorbij zien snellen. Totaal onverantwoord vind ik dat, zeker met zo’n weer!’

* Opmerking van de redactie: de windhoos op bovenstaande foto is niet de windhoos die de overtreding op het viaduct van Gentbrugge beging.

Posted in: Olen nieuws