Republikeinse presidentskandidaat moet ‘randje’ hebben

Posted on 27 december 2011 door

5


Republikeinse presidentskandidaten moeten minstens één rariteit vertonen om kans te maken als grote uitdager van Barack Obama bij de komende presidentsverkiezingen.

Dat kon TV Olen afleiden uit gelekte documenten van het Republikeinse screeningsprogramma. Volgens de partij hielp het – letterlijk – donkere kantje van Barack Obama hem aan de verkiezingsoverwinning. Daarom willen de Republikeinen nu met gelijke wapens strijden.

‘Vrouwen en kleurlingen genieten de voorkeur, maar bij gebrek aan kandidaten moeten blanke mannen over minstens één donker kantje beschikken. De kandidaten zullen daarvoor psychisch, sociaal en fysiek getest worden’, staat in het document te lezen.

In het document wordt ook een lange lijst van mogelijke rariteiten opgesomd, met daarbij een score in de mate van wenselijkheid. Hoe hoger een kandidaat scoort, hoe meer kans hij of zij maakt om uitdager van Obama te worden. Bovenaan de lijst pronkt homofobie met 80 punten, gevolgt door islamofobie (78 punten), evolutie-ontkenning (68 punten), klimaatontkenning (60 punten) en een onuitputtelijke fascinatie voor geweren (42 punten).

Rick Perry leidt
In de tussenstand leidt Rick Perry met kleine voorsprong op de overige kandidaten. De Texaan scoort alleen al met onderstaand filmpje 192 punten: ‘Je hoeft niet iedere zondag in de kerkbank te zitten om te weten dat er iets mis is met dit land als homo’s openlijk kunnen dienen in het leger terwijl onze kinderen niet openlijk kerst kunnen vieren of kunnen bidden op school.’

Met die uitspraak maakt Perry zich onder andere schuldig – wat bij de screening echter als positief wordt geëvalueerd – aan evolutie-ontkenning, homofobie en geloven in God. Hij verspeelde in het filmpje wel 20 punten omdat hij zijn naam wist te onthouden.

Onze redactie
Wij onderwierpen ook de redactie van TV Olen aan de strenge selectieprocedure. Sydney Claes komt naar voor als de meest geschikte Republikeins presidentskandidaat. Eerst en vooral kan hij niet schrijven (9 punten) en maakte hij zijn school niet af, waardoor hij het IQ van een echte Republikein benadert (4 punten). Alleen op zijn kamer voelt hij zich vaak homofoob (80 punten). Daarnaast  weet Sydney niets van de buitenlandse politiek maar heeft hij er wel een uitgesproken mening over (39 punten).