Oplossing crisis zat in aars Elio di Rupo

Posted on 25 december 2011 door

6


Een beloftevol, geheim regeringsakkoord tussen N-VA en vier andere partijen, zonder PS, dat in juli spoorloos verdween, is nu teruggevonden in de aars van Elio di Rupo. Wat dat betekent voor de huidige regering is nog onduidelijk.

Eind juli verliet de N-VA de regeringsformatie onder formateur Elio di Rupo. Officiëel was dat omdat de partij geen heil zag in de voorstellen van Elio Di Rupo, maar het is een publiek geheim dat er andere zaken meespeelden.

Bart De Wever zou zelf opzij zijn gezet door de andere partijen omdat hij een formatieakkoord tussen N-VA, Groen!, Open VLD en MR zou hebben opgegeten. Die partijen waren toen zo ontgoocheld dat ze de corpulente voorzitter van N-VA weerden uit verdere onderhandelingen. In december kwam er dan een regering onder leiding van Elio di Rupo.

De beschuldiging van de onderhandelaars blijkt nu een onterecht. Bij een routine-rectale-controle bij Elio di Rupo vonden artsen van Clinique St Joseph immers het regeerakkoord dat destijds spoorloos verdween in de anus van onze premier.

Het akkoord was ingepakt in een stevige plastieken buis, waardoor de inhoud bewaard bleef. ‘We waren echt verbaasd’, zegt hoofdarts Guido D’Haene. ‘Niet om het feit dat er een buis in de aars van Elio di Rupo zat. Dat gebeurt immers wel vaker, vandaar de routinecontrole. Maar wel over de inhoud van het verdwenen akkoord. Er stond voor alles een oplossing in: voor de crisis, voor B-H-V, voor de pensioenen, voor het klimaat, enzovoort. En dat zonder enige compensaties voor de gewone man.’

Vermoedelijk stopte Elio di Rupo de overeenkomst in zijn aars om zo zijn verloren positie alsnog te redden. Met succes, want de Waalse Italiaan werd uiteindelijk premier.

Het verdwenen akkoord is ondertussen naar koning Albert gestuurd. Die zal het doornemen, en daarna een besluit formuleren. Wat deze vondst betekent voor de huidige regering is vooralsnog onduidelijk.

Posted in: Olen nieuws