Ben Crabbé vervangt zieke Manneke Pis

Posted on 12 november 2011 door

3


Het Brusselse ‘Manneke Pis’ heeft prostaatkanker en zal een tijd niet meer te bezichtigen zijn. Drummer en succesvolle quizmaster Ben Crabbé vervangt het beroemde Brusselse mannetje tijdens diens revalidatie. Dat meldt de dienst toerisme van het Brusselse stadsbestuur.

Manneke Pis wordt volgende week geopereerd en begint daarna aan zijn revalidatie. Hij zal zeker tot het voorjaar van 2012 niet meer te zien zijn. ‘ Dat betekent een enorme aderlating voor het toerisme in onze stad’, zegt François Du Chatelet, de woordvoerder van het Brusselse stadsbestuur. ‘Manneke Pis trekt dagelijks duizenden mensen.’

‘We wensen meneer Pis en zijn familie natuurlijk veel sterkte toe, en een spoedig herstel’, vervolgt meneer Du Chatelet. ‘We kunnen u wel meedelen dat we zoeken naar een waardige vervanger, maar iemand met zo’n blaas van die lengte (Manneke Pis meet 58 centimeter, red.) is natuurlijk niet makkelijk te vinden. Er zijn al verregaande contacten met Ben Crabbé en die dwerg van de serie ‘De Ronde’. Vermoedelijk komen we deze namiddag tot een akkoord met Ben Crabbé.

‘TV Olen vernam dat ook Milow (de zanger red.) lange tijd in de running is geweest,  maar het stadsbestuur van Brussel ondervond na een eerste plasproef dat de zanger enkel bij manier van spreken een enorme zeikerd is!