Actiegroep wil aandacht voor uitgestorven dieren.

Posted on 6 oktober 2011 door

0


Voorbije dinsdag was het Werelddierendag, een dag waarop extra aandacht gaat naar de dieren. Volgens Dirk Van Ael werd dit jaar echter wederom één heel belangrijk diertje uit het oog verloren: de dinosaurus. TV Olen zocht hem op.

De allereerste lezersbrief gericht aan de redactie van TV Olen (die ‘kloteredactie met jullie kutsite’ tellen we niet mee) werd ons gestuurd door Dirk Van Ael, voorzitter van de vereniging voor het respect voor uitgestorven diersoorten.

Met de actie: ‘Er zit meer leven in uitgestorven dieren dat je denkt’ voert de man een eenzame strijd voor meer respect voor dinosaurussen en andere verdwenen dieren. ‘Deze dieren hebben veel geleden en daarom vragen wij op een dag als Werelddierendag extra aandacht voor hen. Er wordt vaak vergeten dat de Stegosaurus ook ooit een zeer mooi en nuttig dier was. Het is al erg genoeg dat ze lijfelijk van deze planeet verdwenen zijn, nu moeten we verhinderen dat ze ook uit onze gedachten verdwijnen’, aldus Dirk Van Ael in een lezersreactie. Omdat TV Olen van dieren houdt, en omdat geen enkele ‘ernstige’ nieuwssite de strijd van Dirk steunt, vragen wij u om de Stegosaurus vandaag alsnog in de bloemen te zetten.